fbpx

Khatam Hafazan 30 Juz Al-Quran – Ahmad Hasmizan

Selasa, 21 November 2023
7hb Jamadil Awal 1445H.
Anak Kelahiran Makkah Khatam Hafazan 30 Juzuk al-Quran.
MMPSD – Bertambah seorang lagi pelajar Tahfiz Ar-Rahman-MMPSD yang telah khatam 30 juzuk al-Quran al-Karim. Beliau ialah Ahmad bin Mohd Hasmizan, anak kelahiran Makkah.
Musyrif MMPSD, YBhg Dato’ Dr. Abdul Basit Abdul Rahman, Mudir MMPSD, Dr. Bunyamin Abdul Rahman, Setiausaha & Kewangan MMPSD, Yahya Yaacob Abi Nailah, Penyelaras dan Asatizah Tahfiz Ar-Rahman serta warga pendidik merakamkan ucapan tahniah kepadanya yang telah berjaya menamatkan hafazan. Bapanya adalah salah seorang alumni MMPSD.
Semoga warga pendidik dan para pelajar tergolong dalam kalangan ahli al-Quran serta sentiasa mengamalkannya dalam kehidupan dan seterusnya, Maahad Tahfiz Ar-Rahman di bawah pimpinan YBhg. Dato’ bertambah maju, mendapat rahmat Allah dan diberkati Allah Taala, Insya Allah.
Author:
Yayasan Pondok Sungai Durian (YPSD) merupakan organisasi yang berfungsi untuk mengendali Madrasah Muhammadiah (SMU) Pondok Sungai Durian, Maahad Tahfiz Ar-Rahman, Pengajian Pondok (Talaqqi), Masjid Ar-Rahman, Maktabah, Pondok warga emas, dakwah di luar kawasan, dakwah di alam maya dan menyebarkan pamplet dakwah, risalah, CD & buku dan lain-lain. Bagi mengerakkan gerak kerja Yayasan Pondok Sungai Durian, sumbangan boleh disalurkan ke Bank Islam (03-072-01-013646-1) dan Maybank Islamic (5530-2961-9714). Untuk maklumat lanjut, hubungi pengerusi YPSD, Dato' Dr. Abdul Basit (Hp. 0199441881), Setiusaha YPSD, Ustaz yahya Yaakub (Hp. 0148363449). Email Yayasan Pondok Sungai Durian : ypsd2017@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami

Hubungi kami jika anda mempunyai sebarang soalan atau idea.
Skip to content